De 6 bedste (hemmelige) steder på Bornholm!

Bornholm med børn

Skal du til Bornholm i sommerferien? Så glæd dig – det er den perfekte ø med børn! Jeg er netop kommet hjem fra den mest fantastiske weekendtur med ungerne, og vi fandt nogle super seje, hyggelige og sjove steder, som vi aldrig havde hørt om før.

Så skal du og familien til Bornholm på ferie, er her seks steder, som I vil elske at besøge – det gjorde vi i hvert fald :o)

1. Hallegaard

Langt ude på landet – når man tænker, ”nu er jeg kørt alt, alt for langt!” – ligger Hallegaard. En fantastisk slagter med café i gårdhaven som altsammen er bestyret af Jørgen, der tuller rundt i træsko og skovmandsskjorte og uddeler smagsprøver af pølser og andre gode sager.

Ved slagteren kan man få masser af lækkert kød og pølser, og har sulten meldt sig, kan man få mega lækre tapasbræt med hjemmelavede specialiteter til forældrene – og kæmpe hotdogs og lyserød rabarber-saft til ungerne :o)

Skal familiens mindste skiftes, er der pusleplads med gratis bleer på toilettet (god stil!), og når ungerne er mætte og ikke har tålmodighed til at sidde ved bordet længere, kan de lege i sandkassen med alt legetøjet – eller måske plukke blomster, hvis solen skinner :o)

Vil du og ungerne selv besøge Hallegaard, kan du finde det lige her: www.hallegaard.dk

2. Nordeuropas største minigolf

Tro det eller ej – men du kan nu besøge Bornholm på Bornholm. Nemlig i form af en fantastisk minigolfbane!

BornPark er åbnet i foråret 2017 og bliver Nordeuropas største minigolfpark. Selvom det lyder stort, er den ikke større, end familiens mindste sagtens kan gå banen rundt. Der er 18-huller i banen, og hvert hul er lavet som en bornholmsk attraktion; Alt fra Hammershus til Rønne Havn og Rokkestenen – som rent faktisk rokker! Vildt gennemført!

Man behøver ikke være et golfgeni for at kunne være med – banen er lavet, så både børn og voksne kan deltage. Og min søn og jeg vandt selvfølgelig over mor, datter og mormor ;o)

Find BornPark her: www.bornpark.dk

3. På tur i Svartingedalen

De fleste kender Hammershus og de runde kirker på Bornholm, men har du mon hørt om Svartingedalen?

Det havde vi heller ikke! Men vi gik en tur med ungerne der en flot solskinsdag, og det er et af de smukkeste steder på øen.

Der er en lang klippesprække med vandløb og masser af blomster, mosklædte sten og stammer. Man glemmer næsten, man er på Bornholm, for det ligner lidt noget fra Jurassic Park – ret sejt :o)

4. Spis fisk – og fang fisk

Er I på Bornholm, skal I selvfølgelig smage røgede sild! Der ligger et fantastisk røgeri lige midt på klipperne ned til vandet – Nordbornholms Røgeri hedder det.

Her kan alle – store som små – der elsker fisk, i dén grad få sulten stillet; Den store fiskebuffet indeholder alt fra røgede sild med rå æggeblomme til fiskedeller, fiskefilet, muslinger, skaldyr, fiskesuppe, marinerede sild og meget meget andet. Der er med garanti noget ungerne kan lide – også hvis de ikke er de store fiskespisere.

Og når ungerne er færdige med at spise, er underholdningen lige ved siden af – her kan de nemlig fange salamandere og haletudser i de små vandhuller på klipperne. Det gjorde mine unger, som du kan se på billedet.

Vil du selv prøve den fantastiske fiskebuffet og nyde udsigten, kan du finde røgeriet her: www.nbr.dk

5. Grillhygge i Svanereden

Er man – som os og vores unger – vilde med at grille, når det er sommer, og solen skinner, så findes der det mest fantastiske sted i Svaneke! Det er VIRKELIG køreturen værd.

Svanereden er en udendørs restaurant, hvor al mad laves over bål. Ungerne kan grille skumfiduser og lave pandekager over bål, mens forældrene drikker cocktails (eller kaffe..) midt i aftenstemningen på havnen.

Og når ungerne ellers har fået nok af grillede skumfiduser, kan de låne fiskenet og fange rejer mellem klipperne. Vores unger elskede det :o)

Du kan finde Svanereden lige her: www.svanereden.com

6. Nyd fantastisk is med en fantastisk udsigt

Når det er sommer, må (skal!) man gerne spise en is om dagen – mindst! På Bornholm fandt vi de bedste is ved Kalas Is – en lille café, der ligger på toppen af Bornholm med den fineste udsigt over Østersøen. Køen er lang, men den er al ventetiden er værd – for isen er hjemmelavet, den er lavet på bornholmsk mælk, og så er der i øvrigt nye is at vælge mellem hver dag ;o) Vil du også guffe gode hjemmelavede is, kan du finde Kalas Is her: www.sandvigiskalas.dk

Jeg håber, der er nogle tips, du kan bruge.

Ligger du selv inde med nogle fantastiske idéer til oplevelser på Bornholm, så tøv ikke med at dele det med andre. Bare skriv en kommentar nedenfor.

Rigtig god ferie :o)

Bedste hilsner – Morten.

Kommentarer