Det hittede i 2018: Her er børnefamiliernes favoritter!

Populære oplevelser for børn

Inden længe skifter 2018 til 2019, men før vi vender kalenderbladet, har vi været en tur i gemmerne for at gøre nytårsstatus:

Og her er børnefamiliernes favoritter i det år, der snart er gået: De mest populære legepladser, restauranter og gratis oplevelser! 

Find dem alle lige her – eller find dem i GoLittle-app’en :o)

De tre mest populære legepladser

1. På førstepladsen på listen over de mest populære legepladser ligger den kæmpestore legepark Madsby Legepark. Legeparken blev i 2018 af GoLittles børnepanel kåret som Danmarks sjoveste legeplads 2018 – og den ER altså også ret fantastisk; Med store legetårne, mooncar-bane, dyr man kan klappe, stor sandkasse – og meget mere.

De mest populære legepladser i 2018

2. Andenpladsen går til en lidt speciel legeplads – nemlig Litteraturlegepladsen i Bibliotekshaven ved Gladsaxe Hovedbibliotek. Legepladsen forestiller nemlig en stor hylde med berømte børnebøger – og her kan ungerne blandt andet møde Vitello, klatre på Cirkelines prikker – og meget mere.

3. På tredjepladsen ligger naturlegepladsen i Tisvildeleje – en ret ny og stor legeplads med masser af sjov for børn i alle aldre! Her er blandt andet svævebane, et væltet sørøverskib og meget mere. Og så er legepladsen tæt på stranden, så man om sommeren også kan tage sig en dukkert :o)

Naturlegeplads i Tisvildeleje

De tre mest populære restauranter

1. På førstepladsen ligger et sted, der næsten er en restaurant – for det er nærmere en masse små restauranter! Aarhus Street Food indtager nemlig førstepladsen som det mest populære spisested at tage ungerne med hen – og som Signe Kærgaard, der har anmeldt stedet, skriver: “Vi har været der en gang med ungerne, og var alle vilde med det. Vi kunne få det at spise, vi lige havde lyst til. Klart et besøg værd.”

Den mest populære restaurant for børn

2. Andenpladsen indtages af den lille café, Hos Sofie’s Forældre, der også ligger i Aarhus. Caféen er specielt god, hvis du har helt små børn – f.eks. er der på menukortet rugbrødsmadder, og så har caféen ikke bare én, men flere puslepladser.

3. På tredjepladsen ligger Flyvergrillen – en klassisk grillbar, der ligger på Amager i København. Her kan man nemlig – foruden at stille sulten i klassisk cafémad – også opleve flyene fra den nærliggende lufthavn, når de lander og letter. Et sikkert hit for både store og små!

De tre mest populære gratis oplevelser

1. I GoLittle-app’en kan du og ungerne finde en lang række gratis oplevelser – og på førstepladsen over de mest populære gratis oplevelser ligger Dokk1, hovedbiblioteket i Aarhus. Og selvom det er et bibliotek, så er det altså lang fra kedeligt: Nej, her er masser af oplevelser og aktiviteter for ungerne; Udendørs legepladser, legehjørne for de små indenfor, klæd-ud-tøj – samt selvfølgelig en masse skønne bøger, man kan læse i.

2. Andenpladsen går til Bonderen i København – en fantastisk legeplads og bondegård, hvor ungerne kan lege samt fodre/klappe gårdens dyr. Her er blandt andet geder, kaniner, køer og høns. Som Nina Bendixen, der har anmeldt Bonderen, skriver: “Dejligt at kunne give ungerne lidt landfølelse midt i byen. Og hvis det regner, er der masser af legetøj indenfor og kaffe til de voksne.”

Gratis oplevelser for børn

3. På tredjepladsen ligger KU.BE, der ligger på Frederiksberg. Her er der massevis af leg og aktiviteter for ungerne, der blandt andet kan udforske balance, højder og klatreevner på legebakken, den indendørs rutsjebane og klatrelabyrinten – mens der for de helt små er et pudeområde.

God fornøjelse, hvis du og ungerne skal besøge nogle af stederne – og godt nytår!