Kig op! I aften og i nat kan I se massevis af stjerneskud!

Se massevis af stjerneskud

.. når du ser et stjerneskud!

Ja, så må man ønske sig noget – sådan siger overtroen i hvert fald ;o) Og i aften (og i nat) bliver der rig mulighed for at ønske sig noget, for der vil himmelen nemlig være spækket af stjerneskud!

For i løbet af i aften og især i nat topper antallet af stjerneskud nemlig, når meteorsværmen Bootiderne sværmer forbi. Og hvis du og ungerne er heldige – og der ikke er overskyet – kan I, når der er allerflest stjerneskud, se helt op mod 110 stjerneskud i timen! Og det er både de små korte lysglimt, men også de lysende “ildkugler”, der med en “hale” bevæger sig over himmelen!

Se efter Karlsvognen

Og vil du vide, i hvilken retning du skal kigge for at være heldig at se de mange stjerneskud, så hjælper Illustreret Videnskab os på vej:

“Bootiderne har deres udspring i stjernebilledet Bjørnevogteren, “Bootes” på engelsk, og for de af os, som ikke lige har en fast pejling på Bjørnevogteren, så findes den ved at fange Karlsvognen og følge dens “håndtag” i lige linje til den klart lysende røde kæmpestjerne Arcturus.

Arcturus markerer bunden af Bjørnevogteren, som strækker sig derfra og op mod Karlsvognens “håndtag”.

Så iklæd ungerne det varme tøj og tag dem med udenfor for at spejde efter stjerneskud – og husk; ser man et stjerneskud (eller flere!), må man ønske!

PS. DMI lover mest tørt og klart vejr i nat – perfekt til en stjernekiggertur :o)

God fornøjelse!

Kilde: illvid.dk