Gode legepladser for ungerne og deres venner

De bedste legepladser for børn

Påsken venter lige om hjørnet – og hurra, hvor vi glæder os! Og hvis du er så heldig at have fri nogle dage sammen med dine unger – og hvis I ikke helt ved, hvad I skal finde på at lave – så har vi her samlet lidt af de mange legepladser og naturoplevelser, som GoLittles brugere har tippet os om (og som er gratis at besøge!) :o)

Og skal turen til legepladsen sammen med ungerne være endnu sjovere, så opret et legeopslag i GoLittle-app’en, som alle vennerne på vennelisten kan se – så kan det være, I bliver flere, der skal på legepladsen!

Se her, hvordan du nemt opretter et legeopslag og giver alle vennerne besked om, når I skal noget sjovt.

Go’ fornøjelse!

1. Trafiklegepladsen i Fælledparken i København

Gode gratis legepladser for børn

Louise Brøns har tippet os om legepladsen, og hun skriver:

“Trafiklegepladsen var et stort hit! Vi var der en dag, hvor udleveringen af cykler desværre holdt lukket, men min søn Rune var meget underholdt af at gå rundt på banen og lege med benzin-stationen. Så vi måtte naturligvis tilbage dagen efter, hvor han kunne låne cykel og cykelhjelm. Gratis og virkelig god underholdning.

Optimalt at tage madpakke med – der er små bænke, man kan sidde ved, samt fine offentlige toiletter. Desuden både en bane for helt små nye cyklister i sammenhæng med legepladsen.”

Find mere information om Trafiklegepladsen lige her.

2. Anlægget i Aars

Lone Madsen har tippet os om dette sted – og hun skriver:

“De fleste vil nok kalde det en park, men her i byen har vi altid kaldt det anlægget. Der er rundt om i anlægget opstillet forskellige legeredskaber, som indbyder til leg, hoppen og snurren rundt. Der er også lege/træningsredskaber til kørestolsbrugere.

Hvis man går over Gl. Ringvej, som ligger for enden af anlægget, kommer man over til et andet grønt område, hvor der er en stor sø – her er der en Tarzan-bane og en stor rutchebane, som er for de lidt større børn.”

Find adressen på Anlægget i Aars lige her. 

3. Middelfart Naturcenter

De bedste legepladser for børn

Britt Nielsen er en af dem, der har tippet os om Middelfart Naturcenter, og hun skriver sådan:

Vi bor i Middelfart Kommune, og vi bruger rigtig meget Middelfart Naturcenter, som ligger ved den gamle bro. Der er den dejligste legeplads, hvor man kan lege på alt legeudstyret, man kan gå i skoven og bruge Tarzan-banen, eller man kan tænde op på en af bålpladserne (der er gratis brænde) og grille.”

Læs mere om Middelfart Naturcenter lige her.

4. Botanisk Have og Væksthusene i Aarhus

Line Juul Elley har tippet os om Botanisk Have og Væksthusene, og hun skriver sådan:

“For det første er det gratis at komme i Væksthusene. Dernæst er atmosfæren noget helt særligt. Man bevæger sig mellem planter fra forskellige lande, stedet er smukt, og der er gjort meget ud af, at oplevelsen skal være god – både for børn og voksne.

Man må tage madpakker med, men det er også muligt at handle i en lille café. Væksthusene har Den Gamle By som nabo.”

Find mere information om Væksthusene og Botanisk Have i Aarhus lige her.

5. Fanø Skovlegeplads

Anette Kabel har tippet os om legepladsen – og hun skriver:

“Dette er en fantastisk legeplads, hvor der er aktiviteter for alle aldersgrupper. Legepladsen ligger inde i en skov, og skoven er brugt som en del af legen med et utal af figurer udskåret i træ, som er placeret i temaer – bl.a. HC Andersens eventyr og Sherwood skoven.

Legepladsen er spredt ud over forskellige kroge af skoven, og der er også mange små stier, som leder til en lille krog og tilbage på legepladsen igen. I sandkasserne ligger der tilgængeligt sandlegetøj.

Legepladsen er desuden udstyret med flere grillsteder og et stort hus, hvor det er muligt at spise. Toilettet er åbent i sommersæsonen. For vores familie på fire (børn på 1 og 3 år) er legepladsen et must, når vi er på Fanø!”

Læs mere om Fanø Skovlegeplads lige her.

6. Bondegården og Byggelegepladsen

Inspiration til gode legepladser

Sabina Højgaard har tippet os om Bondegården og Byggelegepladsen i Remiseparken – og hun skriver sådan:

“Bondegården er et super super fedt sted med både plads til leg og sjov med dyr! Der er bl.a. ponyer, geder, kaniner, høns, ænder grise og køer. Selve legepladsen er også rigtig god med både “de almindelige ting” som gynger, sandkasse, legehus, rutchebane osv. Og udover det er der også masser af seje biler og mini-traktorer at køre rundt på.

Et ekstra plus er også, at hvis det øser ned, er der et hyggeligt lille hus, hvor der er en stue med en masse indendørs legetøj og spil. Og det praktiske er selvfølgelig også et plus: Der er toiletter til alle aldre og kaffe til de voksen.”

Læs mere om Bondegården og Byggelegepladsen i Remiseparken lige her. 

7. Naturlegepladsen Strandvænget

Linette Breinholm har tippet os om stedet – og hun skriver sådan:

“Det er et perfekt stop på en lang køretur fra København til Jylland, hvor man kan nyde sin medbragte mad, og børnene kan få brændt noget krudt af.

Der er masser af borde og bænke, små grill, dyr som heste, geder og gæs samt en stor naturlegeplads og fodboldmål. Derudover ligger det rigtig smukt lige ned til Storebælt, og der er store grønne græsplæner og en stor bakke, hvor børnene kan løbe frit. Det er gratis, og det er tilladt at have hund med i snor. For os var det et perfekt stop på en lang køretur til Jylland.”

Find mere information om Naturlegepladsen Strandvænget lige her.

Go’ påske – og go’ ferie med ungerne!