Sejt! Museum i Aalborg som selv ungerne vil elske

Oplevelser for børn i Aalborg

Det er måske ikke altid, at museer – og måske specielt ikke kunstmuseer – er det, ungerne har allermest lyst til at besøge. Men Anne Funch har sammen med sin søster og deres drenge på tre år besøg et ret sejt et af slagsen – som også ungerne elskede at besøge.

Vi giver derfor ordet videre til Anne, der har tippet os om museet Kunsten, der ligger i Aalborg:

“I onsdags besøgte jeg museet sammen med min søster og vores to tre-årige drenge, Otto og Marius. Det er altid lidt nervepirrende at tage to spilopper med på kunstmuseum, for børn vil gerne røre, og de løber hellere, end de går stille rundt, som de andre gæster. Men Kunsten i Aalborg viste sig at være perfekt for børn!

Vi så den fine og farverige permanente udstilling af danske og internationale værker, og vi så en konservator arbejde med nogle af malerierne. Drengene var meget optagede af farver og former, og hvad malerierne forestillede.
Oplevelser for børn i Nordjylland
På museet har de frem til april 2018 en spejludstilling, som var et kæmpe hit hos Otto og Marius. Store spejle og spejle, der bliver brugt på nye måder. Man bliver inddraget som gæst, fordi man pludselig selv bliver en del af værket. Det var de vilde med. Og gyngen i det store spejlværk af Thilo Frank blev brugt flere gange, og det var altså også en sjov oplevelse for de voksne at være i et lukket kabinet fyldt med spejle og så lige tage sig en gyngetur.
Oplevelser for hele familien i Nordjylland
Da drengene var ved at være brugte, havde Kunsten heldigvis de fineste børnefaciliteter i kælderen, hvor man kan male på sit eget spejlbillede og også blot sidde og tegne med oliekridt i ro og mag. Det brugte vi en halv time på, mens vi snakkede om alt det, vi havde oplevet på museet. Det var nogle dejlige timer på museet, og det er utroligt børnevenligt. God plads og sødt og forstående personale. Og så er det skønt at de voksne også får stillet trangen til oplevelser samtidigt.”
Tusind tak til Anne for det super gode tip! Og har du og ungerne lyst til selv at besøge museet, så kan du læse mere om Kunsten lige her.
Og har du selv besøgt et skønt sted, som du har lyst til at tippe os om, så kan du gøre det lige her :o)