Fantastiske oplevelser for børn i København

Gode oplevelser for børn i København

Det kan være lidt af en udfordring at have familiens mindste med på storbyferie – specielt hvis ikke lige man ved, hvor alle de gode og børnevenlige steder er.

Derfor spurgte Louise, der bor i Aalborg og er mor til Rune på to år, også GoLittles Facebook-venner om hjælp til at finde de bedste steder for børn i København: Hun og Rune skulle nemlig sammen med Runes far, farmor og farfar på ferie i hovedstaden – og de manglede idéer til gode aktiviteter og steder at tage hen :o)

Her får du så Runes, Louises og resten af familiens bedste tips til oplevelser i København, som du og ungerne ikke må snyde jer selv for, når I skal besøge hovedstaden.

1. Udendørs oplevelser

Gode oplevelser for børn i København 2

Konditaget Lüders: Rune og hans familie boede under deres besøg i København i Nordhavnen og var et par gange forbi fitness-taget, Konditaget Lüders. Det var et stort hit med de mange gynger og trampoliner – og med rigtig god udsigt til en stor byggeplads :o)

Vil du og ungerne selv besøge konditaget, så ligger det på toppen af P-hus Lüders på Helsinkigade i Århusgadekvarteret – find mere information om Konditaget Lüders lige her.

Inspiration til oplevelser med børn i København

Trafiklegepladsen: Legepladsen i Fælledparken var et stort hit! Rune og hans familie var der en dag, hvor udleveringen af cykler var lukket, men Rune var meget underholdt af at gå rundt på banen og lege med benzin-stationen. Familien var dog tilbage dagen efter, hvor Rune kunne låne en cykel og en cykelhjelm – og det var, foruden at være gratis, virkelig god underholdning, når man bare er to år :o)

Et tip: Det vil være optimalt at tage madpakke med, for der er små bænke, man kan sidde ved, samt fine offentlige toiletter.

Trafiklegepladsen ligger i Fælledparken, og vil du og ungerne selv besøge den, kan du finde mere information om Trafiklegepladsen lige her.

Rosenborg Slot og slotshave: Legepladsen i parken var midlertidigt lukket, da Rune og familien var der. Selve slottet var fint at besøge sammen med børn – de gik rundt på egen hånd for at nå mest muligt, mens de var der :o)

Et tip: Det var ikke muligt for familien at have klapvogn med rundt på slottet – den blev i stedet parkeret udenfor. Det er også en go’ idé at købe billetter hjemmefra – og evt. inklusiv kaffe og kage i den tilstødende cafe. Så kan tålmodigheden strækkes lidt længere med sådan en kaffe-og-kage-pause :o)

Planlægger du også at besøge Rosenborg Slot, så kan du finde mere information om slottet lige her.

Gode oplevelser med børn

Vagtskifte på Amalienborg: For Rune og hans familie var det lidt af et hit at se vagtskiftet på Amalienborg – først at se garderne stå ved deres poster (iført deres store, sorte “bjørnehuer”!) og derefter se selve vagtskiftet :o)

Der er vagtskifte hver anden time – og du kan finde mere information om Amalienborg samt garderne lige her.

Oplevelser i København

Nyhavn: Sammen med resten af familien gik Rune en tur langs havnen og de mange skibe. Og selvom man bare er to år, var det en fin tur at gå – havnen er nemlig kun ca. 500 meter lang, så selv familiens mindste kan også være med på turen :o)

Vil du og familien selv gå en tur langs havnen (og se på de mange fine skibe!), så finder du mere information om Nyhavn lige her.

2. Indendørs aktiviteter

Gode oplevelser for børn

Glyptoteket: Rune og hans familie besøgte Glyptoteket en tirsdag, hvor det var gratis. Har man selv barnevogn/klapvogn med, skal den opbevares i kælderen – i stedet lånte familien en klapvogn, de gerne måtte tage med rundt. Der var elevator, men ellers var det, ifølge Rune og hans familie, lidt udfordrende at komme rundt og dermed ikke det ideelle udflugtssted for en på to år – selvom en fordel er, at der er pusleplads i kælderen :o)

Har du unger, der måske er lidt ældre end Rune, og som vil elske at komme med en tur på Glyptoteket, så finder du mere information om museet lige her.

Oplevelser i København

Field’s: Shoppingcentret er perfekt at besøge på en regnvejrsdag. Det gav også familien mulighed for at køre i Metro – som Rune mente, han selv kunne styre, mens chaufføren fik en kop kaffe :o) Familien fandt gode børnevenlige spisesteder på øverste etage samt et fint legeland med trampolin og rutsjebaner.

Vil du og ungerne også besøge Field’s (på en regnvejrsdag), så finder du mere information om shoppingcentret lige her.

Oplevelser i København

Ishockey: Rune og resten af familien var også et smut i Gentofte og for at se ishockey – Aalborg Pirates mod Gentofte Stars. Der var gratis indgang for Rune og fin mulighed for at købe lidt snacks til at stille den lille sult :o)

Oplevelser for børn i København

LEGO-butikken og Disney-butikken: Begge butikker ligger på Strøget og var lidt af et hit for Rune at besøge. LEGO-butikken har mange små LEGO-stande, man kan lege med – samt et stort LEGO-tog, man kan lege i.

Disney-butikken har blandt andet en lille Disney-biograf – perfekt til en lille pause fra Strøget, når man bare er to år, og benene er trætte :o)

Vil du og ungerne også besøge de to butikker, så kan du finde mere information om Disney-butikken lige her – mens du kan finde mere information om LEGO-butikken lige her.

Oplevelser for børn i hovedstaden

Rundetaarn og Marmorkirken: Undervejs på turen til hovedstaden nåede familien også forbi to af de klassiske udflugtsmål. Først Rundetaarn der med sine snoede opgange er en god gå-udfordring for små ben. Dog er der (heldigvis) mulighed for at tage klapvogn med det meste af vejen :o)

Derefter besøgte familien Marmorkirken, hvor de så en kor-prøve, inden turen gik videre til Amalienborg og vagtskifte.

Skal Rundetaarn og Marmorkirken også på din liste over steder, familien skal besøge, så finder du mere information om Rundetaarn lige her – mens du kan læse mere om Marmorkirken lige her.

3. Spisesteder

Gode spisesteder i København

Torvehallerne og La Glace: To af de steder, familien stoppede undervejs for at få lidt at spise, var i Torvehallerne på Israels Plads samt i konditoriet La Glace i centrum af København. I Torvehallerne var der med de mange butikker og stande mange indtryk og ting at kigge på – blandt andet mulighed for at se specielle fisk og skaldyr. Og til frokost kunne man heldigvis få stoooooore fiskefrikadeller! Haps! :o)

På La Glace var der højstole og mulighed for at have klapvognen med ind. Rune og hans familie var der tidligt på dagen – og det kan anbefales. Personalet var rigtig børnevenligt – til gengæld var der ikke meget plads på bordene, når man bare er to år og ikke så rutineret i at spise kage alene :o)

Vil du og ungerne også spise fiskefrikadeller i Torvehallerne, så kan du finde mere information samt finde adressen lige her – mens du kan finde information om konditoriet La Glace lige her.

Gode spisesteder for børn i København

Gasoline Grill og Tony’s: Familien var også forbi Gasoline Grill og restauranten Tony’s for at få lidt at spise. Burgerbaren Gasoline Grill i midten af København (som i øvrig er blevet kåret til at lave en af verdens bedste burgere – ret sejt!) var ifølge familien ikke det mest børnevenlige sted at tage ungerne med hen – men til gengæld var maden en stor succes (og man kunne også få gode pomfritter – mums!) :o)

Tony’s på Østerbro er en del af restaurantkæden Madklubben – og for Rune og familien var den lidt af et hit at besøge! De fik et lege-kit, der var højstole, og så var der børneretter af den samme mad, som mor og far fik, til bare 75 kr.! Ingen så i øvrigt skævt til Rune, hvis han blev lidt højlydt (hurra) :o)

Vil du og ungerne også have burgere og fritter, så kan I finde mere information om Gasoline Grill på deres Facebook-side lige her – mens du finder adresse og mere information om Tony’s på Østerbro lige her.

Et sidste tip fra familien: Tag færgen mellem Aarhus og Odden, hvis I skal tage turen fra Jylland. På færgen er der børnebiograf og gode muligheder for at lege – perfekt til et lille break på en lang køretur :o)

 

Tusind tak for alle de mange super gode anbefalinger til Rune, Louise og resten af familien! Og go’ tur til jer, der – sammen med ungerne – også planlægger en tur til København. Vi håber, I kan bruge de mange gode tips :o)