Seje dyr i de danske skove – og hvor du finder dem!

Seje dyr i de danske skove

Efteråret er det perfekte tidspunkt at putte ungerne i det varme overtøj og tage dem (og en kande varm kakao) med i skoven. For udover de mange fine efterårsfarver, så gemmer den danske natur også på ret mange seje dyr! Og hvis bare man ved, hvor man skal kigge, kan man nemt selv finde dem :o)

Her giver GoLittles hus-biolog Anders Kofoed tips til tre steder i skoven, hvor du og ungerne med garanti vil kunne finde en masse seje dyr.

Go’ fornøjelse – og go’ skovtur :o)

1. Under barken på et dødt træ

Et af de steder, hvor I vil kunne finde en masse kryb og seje smådyr, er under barken på et dødt træ. Find et, hvor barken sidder ret løst, så selv familiens mindste kan være med til at trække barken af og finde de dyr, der gemmer sig under :o)

Et af de dyr, I vil kunne finde, har i øvrigt tusindvis af tænder – på tungen!  Hvilket dyr det er, og hvad I ellers kan finde af dyr under barken på et dødt træ, fortæller Anders Kofoed i videoen her.

2. I et vandhul

Udover den varme kakao så tag også et fiskenet og en malerbakke med, når I skal i skoven. For i et vandhul eller i en lille skovsø findes der også en lang række smådyr, som I nemt kan fange og kigge på. Nogle af dem lever under vandet, mens andre “skøjter” oven på vandoverfladen – ret sejt!

Husk også at sætte dyrene tilbage i vandet, når I har kigget på dem :o)

3. Under bladene

Døde blade – dem er der mange af i en skov og specielt på denne årstid, hvor træerne smider dem! Og lige så hyggeligt det er at gå gennem en bunke blade iført gummistøvler, lige så sjovt er det at vende bladene og se, hvilke dyr man kan finde under dem :o)

Så tag ungerne med i skoven og gå på jagt efter kryb og kravl – vi er sikre på, de vil være vilde med det :o)