Ferietips til Gardasøen: Ti fantastiske steder for børn

De bedste steder for børn ved Gardasøen

På ferie ved Gardasøen

Skal du og ungerne på sommerferie ved Gardasøen, Italiens største sø, så har vi her udvalgt ti fantastiske oplevelser til jeres ferie, som både ungerne og mor og far vil elske.

Find dem alle, samt mange flere, i GoLittle-app’en – og husk at anmelde de steder, I besøger, så andre børnefamilier også kan finde dem :o)

1. Forlystelsesparken Gardaland

Er du og ungerne vilde med sus i maven, så findes der en lang række forlystelsesparker langs Gardasøen – men skal I kun besøge et (så I også kan nå at opleve andre ting), så bør I overveje at tage turen forbi Gardaland, som ungerne uden tvivl vil elske

Her er nemlig forlystelser for alle aldre (mere end 40 af slagsen faktisk), live-shows, et stor akvarium – og meget mere.

2. Tag liften til toppen af bjerget

Er du og ungerne vilde med seje naturoplevelser, så har vi fundet den sejeste af slagsen;

Nemlig en tur med lift op til toppen af bjerget – og i en lift, der roterer 360 grader, så I får den mest fantastiske udsigt!

Bjerget, som liften går op ad, hedder Monte Baldo, og når I har nået toppen af bjerget, er der både en café, fine ruter til gåture samt udkigsposter.

3. Fin park med cykelstier – og golfvogne

En anden – og lidt mere jordnær – naturoplevelse, er den fine park, Park Sigurtà.

Her er der en lang række ruter til både gåture og cykelture – samt en sej labyrint man kan gå ind i.

Og vil du og ungerne hellere køre parken rundt fremfor at gå, så kan I enten køre med et lille tog eller endda leje en golfvogn, som I kan komme rundt i. Sejt!

4. Lækre italienske pizzaer

Er man i Italien, skal man uden tvivl have ægte italiensk pizza (og mon ikke dine unger er enige?)!

Og et af de steder, hvor I kan få lækre pizzaer, er på det lille lokale pizzeria, Pizzeria San Benedetto, der ligger ved den sydlige del af Gardasøen.

5. Sejl en tur på søen

Vil I en af dagene også opleve søen fra vandsiden, så er der (selvfølgelig) en række forskellige muligheder for at tage en tur på vandet.

I kan f.eks. leje både, så I selv kan sejle en lille tur. I kan også tage med en af færgerne og på den måde have en hyggeligt dag sammen og opleve søen og kysten fra vandsiden.

6. Klassisk italiensk mad

Ingen tur til Italien uden at nyde den lækre italienske mad!

Og vil du og ungerne en dag prøve noget andet end pizza og pasta, så findes der en lang række super hyggelige restauranter og spisesteder, hvor I kan få klassisk italiensk mad.

Et af stederne er Osteria da Livia, der ligger i den nordvestlige del af Gardasøen – og hvor I kan spise lækker mad i en hyggelig gårdhave og med en fin udsigt.

7. En tur på legepladsen

Har I en dag brug for en lidt mere rolig dag, så er en tur på legepladsen altid et hit!

Og en af de legepladser, I kan besøge, ligger i den hyggelige by Riva del Garda nord for Gardasøen. Her er der både fuld knald på farverne og masser af aktiviteter for ungerne.

8. Is til de varme sommerdage

Bager sommersolen fra en skyfri himmel, er IS et must! Heldigvis er Italien kendt for deres lækre italiens is – “gelato”, selvfølgelig sagt med italiensk “swung”. Så der er rig mulighed for at få stillet is-sulten.

F.eks. hos Gelateria Vassalli, hvor I kan få en lang række lækre, klassike isvarianter som jordbæris, citronsorbet og stracciatella.

9. Forlystelsesparken Movieland

Er vejret en dag lidt overskyet og gråt, var det måske noget med tur i Movieland. Det er en forlystelsespark med en blanding af forlystelser, som f.eks. rutsjebaner for både store og små, samt filmsets fra forskellige film.

Husk også skiftetøj (eller et regnslag!) – for nogle af forlystelserne gør, at man noget så våde og gennemblødte.

10. Marked i Salò

På den vestlige side af Gardasøen ligger byen Salò, hvor der hver lørdag morgen på Piazza dei Martiri della Libertà er et hyggeligt marked.

Her kan du og ungerne – udover selvfølgelig at nyde den hyggelige markedsstemning – købe alt fra tøj og mad til husholdningsartikler.

Og i sensommeren kan I desuden også være heldige at kunne købe lokale trøfler!

Rigtig god ferie!

Kommentarer