Kig op: I aften kan du og ungerne se stjerneskud!

Masser af stjerneskud

Masser af stjerneskud

Er ungerne vågne lørdag aften, så tag dem med udenfor og kig op mod nattehimlen. For er vejret klart, kan I sammen se et sjældent vejrfænomen: Såkaldte leonider.

Leonider er massevis af stjerneskud, der lyser op fra samme sted på himlen. Og ifølge BT, der har undersøgt sagen nærmere, er der tale om støvpartikler, der rammer vores atmosfære med 250.000 kilometer i timen. Her brænder de op og bliver til det, vi kender som stjerneskud. Dog i en markant hurtigere udgave.

Lørdag aften vil det ligne, at de mange stjerneskud flyver ud fra stjernebilledet Leo.

Sluk lyset – og kig op mod himlen

Til BT siger astronom fra Københavns Universitet, Michael Quaade, at det gælder om at finde et sted uden kunstigt lys, hvis man vil opleve leoniderne.

Han fortæller, at de optimale betingelser vil være natten til søndag, når månen er på vej ned.

»Man vil se, at der rigtig tit kommer stjerneskud. Der kan komme flere i minuttet, hvor der normalt går fem til ti minutter mellem dem. Når der er sådan en sværm, så kan stjerneskuddene nærmest komme væltende ned, hvis man er heldig.«

Det kræver dog, at vejret er klart. Så sluk lyset i huset, stil jer ud i haven, på terrassen eller på altanen – der hvor der er aller mørkest – og kig op mod himmelen. Måske får I en fantastisk oplevelse!

God fornøjelse!

Kommentarer