Gratis opgaver til hjemmeundervisning

Her kan du finde sjove og lærerige lydfortælinger til hjemmeskole.

Er du lærer og vil ha’ flere podcasts og mere lyd til til undervisning? Læs mere her.

Til hver historie hører opgaver, der kan løses på computer, mobil eller tablet – eller printes på papir.

Alle ordforklaringer og spørgsmål kan blive læst op på skærmen.

Tryk her for information til lærere og forældre.

Perseverance - turen til Mars

Er der liv på Mars?

Den opdateret udgave af podcasten om den røde planet, Mars, findes som en del af GoLittle PLAY.

Rigsretsag

GoLittle Update: Rigsretssagen mod Trump og Inger Støjberg

Hvad er en rigsretssag? Og hvorfor er den tidligere amerikanske præsident, Donald Trump, og den danske politiker Inger Støjberg endt i rigsretten?

GoLittle Update: “Putins palads” og den forgiftede politiker

Den VILDESTE historie om den russiske præsidents mulige palads og hans modstander, der bliver forsøgt slået ihjel med nervegift!

Coronavaccine - covid-19 vaccine

GoLittle Update: Corona, mutationer og vacciner

Lær om corona, mutationerne og den hurtigste udvikling af en vaccine i verdenshistorien! 

GoLittle Update: Joe Biden

Bliv MEGA klog på en af ugens vigtigste historier. I denne udgave af GoLittle Update kan du lære om USAs nye præsident, Joe Biden.

Rosenborg

Kronjuvelerne på Rosenborg

På det store slot i København, Rosenborg Slot, ligger der en KÆMPE skat i kælderen: Kronjuvelerne! Det er de meget sjældne smykker, som kun Dronningen må gå med!

Hammershus

Den gamle borgruin Hammershus

Historien om den gamle borgruin, Hammershus, på Bornholm, er både spændende og en smule drabelig! En prinsesse har både siddet fængslet og forsøgt at flygte fra Hammershus!

Flugtkongen Lorentzen

For 100 år siden havde vi i Danmark en tyv, der var så god til at flygte fra fængslet, at han blev kaldt “Flugtkongen”. Og hans allersidste flugt var MEGA vild!

Bisonskoven

De vildtlevende bisonokser

I en skov i Danmark blev der for få år siden sat vaskeægte og levende bisonokser ud. I dag har de fået kalve og er blevet endnu flere, og du kan komme HELT tæt på dem!

På dinojagt for 200 millioner år siden

Vidste du, at der har levet dinosaurer i Danmark? Nå, men det har der altså! Og i denne historie kommer du med på en super spændende dinojagt for 200 millioner år siden!

Hemmelige aflytninger fra Bornholmertårnet

På Bornholm står der et vaskeægte spiontårn! Efter 2. Verdenskrig var tårnet fyldt med agenter og spioner, der lyttede efter hemmelige signaler!

De forladte bunkere fra 2. Verdenskrig

For mere end 75 år siden raserede 2. Verdenskrig. Og selvom krigen heldigvis for længst er overstået, ligger der i Danmark stadig en masse gamle bunkere fra krigen.

Christiansø: Vikinger og fæstninger

Christiansø er en ret fantastisk lille ø, der ligger ud for Bornholm. Historien indeholder både sørøvere og en konge, der døde på en.. lidt skør måde!

Det brænder på Christiansborg!

Det er på Christiansborg, at politikerne bestemmer lovene i Danmark. Men der har været FLERE Christiansborge – og både kærlighed og halshugninger, der hvor politikerne bor i dag.

Den fantastiske ø, Livø

Der ligger i en lille ø i Limfjorden, der er ret fantastisk! Den har en helt unik natur, og så er historien om, hvordan den blev skabt, ret vild – og en lille smule drabelig!

Mysteriet om den 7.000 år gamle køkkenmødding

Det lyder måske lidt klamt med en 7.000 år gammel køkkenmødding, men den er ret cool og kan lære os en masse om stenalderen!

Kongernes gravhøj

I MEGET gamle dage blev de særligt fine – f.eks. kongerne – ikke begravet i en kiste på kirkegården. De fik deres helt egen gravhøj. Og du kan komme med ind i en af dem!

Asterix og Obelix-karret

I Himmerland i Nordjylland findes et meget gammelt kar, der er lavet af ni kilo rent sølv. Karret er mere end 2.000 år gammelt, og på siden er der.. tegneserier!

De gamle vikingeborge

For 1.000 år siden var der vikinger i Danmark. Og i Nordjylland lå der to KÆMPE store vikingeborge. Historien om borgene er både spændende og brutal!

GoLittles opgaver til hjemmeskole

Leder du efter sjove, lærerige og engagerende opgaver til hjemmeundervisning og hjemmeskole?

Hos GoLittle vil vi gerne hjælpe til at gøre hjemmeskole sjovere for eleverne – og nemmere for lærere og forældre.

Derfor har vi lavet en lang række podcasts om danmarkshistorie, der kan bruges som supplement til det øvrige undervisningsmateriale.

Historierne er korte og passer til børn fra 2. – 5. klasse. Til alle historierne hører der spørgsmål og små opgaver, som eleverne kan løse, efter de har lyttet.

Der hører ordforklaringer til alle historierne, og både ordforklaringer og spørgsmål kan automatisk blive læst op på skærmen for de børn, der har brug for hjælp til at læse.

Med GoLittles opgaver til hjemmeskole kan eleverne arbejde selvstændigt med en opgave i 20-30 minutter uden hjælp fra lærere og forældre.

Historierne og opgaverne er ikke kun velegnet til hjemmeskole og hjemmeundervisning, men kan også bruges som et afbræk fra skærmen og til fordybelse og aktivering af fantasien i ulvetimen eller weekenderne.