Tag ud i mørket og oplev København i regnbuefarver

Weekendoplevelser for hele familien

På farverig eventyrjagt i vintermørket

Selvom det stadig er både koldt og mørkt udenfor, så bliver februar alligevel lige lidt ekstra lys og farverig – i hvert fald i hovedstaden.

For her vil en række lysinstallationer nemlig lyse op i vintermørket og gøre byen farverig og lysende. Copenhagen Light Festival hedder festivalen, som varer fra den 1. – 24. februar, og hvor du og ungerne altså kan opleve en stor del af København blive lyst op af kunstneriske lysværker.

Fra Indre Nørrebro til Ørestad

Og der er nok at kigge på: For byen over vil der nemlig gemme sig lyskunst, som du og ungerne kan gå på jagt efter – fra Indre By, Christianshavn og Indre Nørrebro til Brønshøj, Nordvest og Ørestad. Så det er bare med at komme afsted og gå på “lysjagt” :o)

F.eks. kan I på Kalvebod Brygge opleve en “regnbue”, der langs havnekajen vil lyse op og minde os om, at lyset og solen snart kommer igen. Eternal Sundown hedder “regnbuen”, som består af hele 142 farverige lamper.

Oplevelser for børn i weekenden

I installationen One Prism More Dimensions (der kan ses ved DR Byens Metro Station, ved Islands Brygge Metro Station og i parken Grønningen) kan I opleve, hvordan farverigt lys reflekteres i vand ..

Gode oplevelser for børn

.. og ved Langebro kan I se, hvordan det ser ud, når store lamper lyser vandet op nedefra, så det bliver f.eks. helt blåt – mens I også kan opleve en 1 km. lang grøn laser, der går tværs gennem byen fra Nikolaj Kunsthal til forlystelsesparken Tivoli.

Gode oplevelser for børn

På med det varme tøj – og tag på “lysjagt”

Så put ungerne i flyverdragten og tag dem med på “jagt” efter de fine lysinstallationer. Vi tør godt love, det er en tur ud i vinterkulden værd :o)

Og har I lyst til at vide mere, kan I læse mere her – hvor I også kan finde et kort over alle byens lysværker. 

God tur!

Kilde og billeder: Copenhagen Light Festival 2019

Kommentarer