Efterårsferie: De sejeste tips til din og ungernes ferie

Gode oplevelser for børn i efterårsferien

HURRA – endelig ferie! Og hvis du og ungerne mangler tips til sjove oplevelser og aktiviteter i efterårsferien, så har vi her samlet en masse af slagsen – både indendørs og udendørs.

Rigtig god ferie! Og skal I besøge nogle af stederne, så husk at anmelde dem i appen – for så kan andre børnefamilier også finde dem :o)

1. Skær et sejt græskarhoved til Halloween

Er der en tid på året, der er lidt ekstra uhyggelig, så er det Halloween. Og skal du og ungerne skære farlige græskarhoveder til dette års Halloween, så er her en guide til, hvordan I nemt kommer i gang.

2. Gode oplevelser i Jylland

Hop på trampolin i mørke: I trampolinparken Rush i Aarhus kan du og ungerne give den gas på trampolinerne – og hver dag fra kl. 16 endda også hoppe i mørket! Her slukkes nemlig for lyset, mens der til gengæld skrues op for neonlysene og musikken – og så er det bare at hoppe AMOK!

LEGO-bygge-event for ungerne: Er dine unger vilde med LEGO, så kan de onsdag og torsdag fra 10 – 15 bygge AMOK i Kulturhuset Skanderborg, hvor en masse klodser indbyder til bygge-hygge i ferien.

Hop, spring og leg i et kæmpe stort “legeland”: Nogle gange er det bedste bare at få lov at lege amok – og det kan dine unger i DGI Huset i Aarhus i efterårsferien, som bliver omdannet til ét stort legeland med trampoliner, hoppeland, skaterbane og meget mere.

Åben brandstation i Aalborg: Drømmer dine unger om at være brandmænd, så tag dem med til åben brandstation på Station Aalborg torsdag kl. 13-15. Her kan ungerne prøve at sidde i en brandbil – eller måske hjælpe med at slukke en ildebrand!

Foto: Nordjyllands Beredskab

3. Tag ungerne med på loppejagt

Er du og ungerne (også) vilde med at finde loppeguld, så kan I i Kirppus indendørs loppesupermarkeder gå på loppejagt året rundt – også hvis det regner og blæser i efterårsferien! Find et Kirppu-loppesupermarked nær dig lige her :o)

4. Gode oplevelser på Sjælland

Oplev 60 år børne-tv: Kaj og Andrea, Bamses Billedbog og Hr. Skæg – det er nogle af de karakterer, børn (og voksne!) gennem de sidste 60 år har stiftet bekendskab med i DR’s børnetv. Og nu kan I opleve en masse af de magiske universer i ny udstilling på Frederiksborg Slot.

Oplev cirkusuniverset hele tæt på: Er dine unger vilde med cirkus? Så kan de i efterårsferien prøve, hvordan det er at være (næsten) ægte cirkusartister. På Cirkusmuseet i Hvidovre kan de nemlig både prøve cirkusdiscipliner som trapez og balance på en line – men de kan også lave cirkusplakater, cirkushatte osv. i Det Kreative Værksted.

Tag på jagt efter skjulte trækæmper: I skovene rundt om København gemmer der sig blandt blade og buske og træer seks trækæmper – så tag ungerne med på en lidt anderledes “skattejagt” og se, om I kan finde dem alle.

Stå på ski midt i København: Er du og ungerne vilde med at stå på ski, så behøver I altså ikke tage udenlands for at kunne suse ned ad løjperne. For for få uger siden åbnede Copenhill nemlig – en skibakke på toppen af et forbrændingsanlæg, hvor I altså kan stå på ski året rundt.

Foto: CopenHill

5. Find seje dyr i naturen

Man behøver ikke tage langt væk til de varme lande for at se seje dyr i naturen – faktisk kan man sagtens “nøjes” med at tage ud i den danske natur. Så put ungerne i det varme tøj og gå på jagt efter seje dyr i naturen – her får du biolog Anders Kofoeds tips til, hvor I skal kigge.

6. Gode oplevelser på Fyn

Magiske Dage i Odense: Fra den 17. – 19. oktober vender festivalen Magiske Dage tilbage – og med masser af seje aktiviteter for ungerne. De kan blandt andet lave deres egen tryllestav, besøge det Magiske Filmværksted – og meget mere.

Kør med veterantog: I løbet af efterårsferien kan du og ungerne køre en tur med et gammelt veterantog, når det tager turen fra Odense Banegård og til hhv. Tommerup og Fredericia. Så er ungerne vilde med tog, vil de uden tvivl elske en tur med et gammel veterantog :o)

Kom bag tremmer – og forsøg at bryde ud: Hvordan er det at være bag tremmer? Og kan I bryde ud? Det kan I prøve på Øhavsmuseet Faaborg, hvor du og ungerne i efterårsferien kan prøve at bryde ud af fængslet – og se om det vil lykkes jer inden lukketid.

Foto: Øhavsmuseet Faaborg

7. Spis pizzaer – med rabat!

Findes der noget bedre end knasende, sprøde pizzaer? Nej, vel? Og hvis du og ungerne også elsker pizza, så kan I med GoLittle PLUS spare hele 10 % på regning hos Gorm’s pizzarestauranter over hele landet. Mums – og velbekomme :o)

8. De bedst anmeldte legepladser

I GoLittle-appen kan du finde alle de bedste steder til din og ungernes ferie. Og er du på udkig efter en ny, sjov legeplads, så har vi her samlet fem af de legepladser, der af børnefamilierne har fået allerbedst anmeldelser.

Madsby Legepark: I Fredericia ligger den SEJESTE legeplads, hvor der er noget for alle aldre – mooncar-bane, stort klatretårn og MEGET mere.

Bonderen: På Amager ligger Bonderen, hvor der både er legeplads til ungerne samt mulighed for at klappe en række forskellige dyr. Perfekt til en udflugt i efterårsferien!

Litteraturlegeplads i Bibliotekshaven: Ved Gladsaxe Hovedbibliotek ligger en lidt anderledes legeplads – den forestiller nemlig en stor boghylde, hvor ungerne kan gå på opdagelse blandt historier om f.eks. Vitello.

Legeparken: Tæt på Kolding ligger Legeparken – en stor legeplads, hvor ungerne kan både klatre, gynge, rutsje, køre i mooncars og meget mere.

Tisvilde naturlegeplads: Tæt på stranden i Nordsjælland (og godt gemt inde i skoven) ligger den sejeste naturlegeplads – med masser af klatreudfordringer, gynger, svævebane og et væltet skib.

9. Gode oplevelser på Bornholm

Gå på svampejagt med hele familien: Efteråret er svampetid – og hvis du og ungerne med på en hyggelig svampejagt, så kan I både tirsdag og torsdag i efterårsferien tage med Svampevennerne på svampejagt.

Spise KÆMPE-tarteletter: Hvis tarteletter også er en af jeres favoritter på aftenbordet, så kender vi et sted på Bornholm, så I absolut bør besøge: Nemlig Ekkodalshuset og Café Genlyd, hvor I kan få store hjemmelavede tarteletter – på 1/2 kg.!

Se seje rovfugleshows: Kom helt tæt på rovfugle, ugler, falke og mange andre dyr, når Bornholms Rovfugleshow har åbent hver dag i løbet af efterårsferien. Her vil du og ungerne både kunne se rovfugleshow, lave sin egen “ugle” og meget mere.

Foto: Bornholms Rovfugleshow

10. Tag ungerne med i køkkenet

Der findes ikke noget hyggeligere end at tage ungerne med i køkkenet – og vil du også bruge feriedagene på en hyggelig køkkenstund med dine unger, så får du her den lækreste opskrift på havregrynskugler (pas bare på, I ikke får spist al dejen, inden I er færdige, for den er altså lækker) :o)

Rigtig god efterårsferie!