Skiferie med børn: Otte gode råd til skituren med ungerne

Gode råd til skiferien med børn

Få succes på skipisterne

Vinterferien står for døren (hurra!), og skal du og ungerne bruge ferien på sneklædte skibakker – og måske det er ungernes første tur på ski? – så har vi her samlet en række gode råd til, hvordan ferien bliver en succes for både ungerne og mor og far.

Find dem alle lige herunder – god fornøjelse :o)

Den gode skiferie med børn

1. Tal ferien igennem inden – specielt hvis det er første gang, du har ungerne med på ski. For der ER forskel på, om mor og far er alene afsted med nogle venner – eller om I har familiens mindste med. Så tal ferien og forventningerne igennem på forhånd, så alle får en god tur på ski.

2. Det skal (selvfølgelig) være både sjovt og trygt for ungerne at stå på ski. Og her er sikkerheden vigtig – så spørg gode fagfolk til råds, når det gælder det rette udstyr og få deres hjælp til den rigtige støvlestørrelse samt valg af ski.

3. Når I er kommet afsted, så bo tæt på pisterne, så det er nemt og hurtigt at komme fra hotellet eller hytten og ud på pisterne. Har I f.eks. helt små børn med, og skal mor og far skiftes til at stå på ski, så er det rart at kunne komme hurtigt til og fra det sted, I bor.

4. Træn god adfærd på pisterne sammen med ungerne. Ligesom man i trafikken skal kende trafikreglerne, så handler det også om at lære ungerne, hvordan man færdes trygt og sikkert i “trafikken” på pisterne – og f.eks. lære dem, at der også kommer løbere oppefra og lære dem, hvad de gør, hvis de falder af liften.

5. Gør det til en sjov leg at køre på ski – specielt hvis det er ungernes første tur på pisterne. Prøv f.eks. med øvelser og opgaver, som er sjove for ungerne at løse – og hvor de samtidig lærer noget undervejs. Leg f.eks. “kongens efterfølger” og lad ungerne køre først, og hvor mor og far følger efter – for så styrer ungerne ruten og farten.

6. Husk varmt tøj – og solcreme! Okay, måske det første er lidt en selvfølge, når I nu skal ud og boltre jer i sneen ;o) Men sørg for at ungerne har nok varmt tøj på – men samtidig ikke så meget, at de ikke kan bevæge sig. Og husk også både solcreme og en god fedtcreme – kombinationen af sol, frost og vind kan være hård mod huden.

7. Tag ungernes legetøj med på skiferien. For udover selvfølgelig yndlingsbamsen (og kælken!), så kan en skovl og en spand også være gode legesager at have med – og specielt hvis ungerne er helt små. For lige så sjovt det kan være at skovle sand på stranden, lige så sjovt kan det være at skovle sne.

8. Hold pauser undervejs og stop skidagen, inden det bliver alt for sent, og alle bliver alt for trætte – det er trods alt ski-FERIE, I er på ;o)

God tur!

Kilde: politiken.dk og visitsweden.dk

Kommentarer