Her er ti seje oplevelser til ungernes vinterferie!

Oplevelser i vinterferien for ungerne

Hurra, det er vinterferietid – og hos GoLittle ELSKER vi ferier ;o) Og hvis du er så heldig at have fri sammen med ungerne, men mangler lidt inspiration til, hvad I skal lave, så har vi her fundet ti seje oplevelser.

Du kan finde dem alle lige her – samt i GoLittle-app’en, hvor du desuden også kan finde en MASSE andre sjove og hyggelige oplevelser og begivenheder for ungerne. Både tæt på dig, eller hvis du skal på ferie – og uanset om du har app’en på din iPhone eller Android-telefon.

Du skal blot hente eller opdatere app’en – så er du i gang. God fornøjelse!

Vinterferieoplevelser i Jylland

1. Lav bolsjer og legetøj som “i gamle dage”

I Den Gamle By i Aarhus kan du med ungerne tage en tur tilbage i tiden og hver dag i vinterferien deltage i sjove arrangementer – ungerne kan blandt andet prøve at lave deres helt egne Kongen af Danmark-bolsjer samt legetøj, som det så ud i 1800-tallet :o)

Læs mere på Den Gamle Bys hjemmeside lige her.

2. Tag på spøgelsesjagt på Koldinghus

I løbet af vinterferien bliver det ekstra uhyggeligt på Koldinghus! Her kan ungerne nemlig besøge et “hjemsøgt” slot, hvor de kan prøve en række seje (og lidt uhyggelige) ting – f.eks. være med til at følge nogle ledetråde og løse mysteriet om pesten, møde nogle kloge koner og lære at blande urter, der hjælper mod sygdom samt meget mere.

Så er dine unger klar på en uhyggelig vinterferie, så kan du læse mere på Koldinghus’ hjemmeside lige her.

Vinterferie for børn

3. Oplev Disney-figurerne på skøjter og glat-is

Oplev alle ungernes Disney-favoritter på is, når både Mickey, Minnie, Anders og Fedtmule samt Anna og Elsa fra “Frost” (og mange flere!) spænder skøjterne på fødderne og hopper ud på isen i et show for hele familien – nemlig “The Wonderful World of Disney On Ice!”

Og udover Aarhus så gæster Disney-stjernerne også både Odense og København – og du kan læse mere samt købe billetter lige her.

4. Lad ungerne lege astronauter og opleve det ydre rum

Drømmer ungerne om at blive astronauter? I vinterferien kan den drøm (næsten) gå i opfyldelse, når de på Steno Museet i Aarhus kan lege, de er rigtige astronauter. Her kan de blandt andet prøve en rumdragt og prøve, hvordan det er at sidde i en rumkapsel, lave stop-motion-film om rejser til fjerne planeter – og meget mere.

Vil ungerne prøve at være astronauter i vinterferien, så kan I læse mere på Steno Museets hjemmeside lige her.

Vinterferieoplevelser for børn

Vinterferieoplevelser på Fyn

1. Kom tæt på (næsten ægte) dinosaurer

Er dine unger vilde med dinosaurer? Så tag dem med til Naturama, der i vinterferien bliver invaderet af de store fortidsdyr! Her kan I blandt andet opleve særudstillingen “Dinosaurfamilier”, I kan møde to eventyrer, der tager jer med på en rejse tilbage i tiden, og I kan blive klogere på dinosaur-skelletter og -æg.

Læs mere og se hele programmet for vinterferien på Naturamas hjemmeside lige her.

2. Tag ungerne med til stort Fortnite-event

Er dine unger (også) vilde med Fortnite, så tag dem med til stor Fortnite-fest i Bilka i Odense onsdag den 13. februar. Her kan ungerne prøve at spille det populære spil i virtual reality – ligesom de også kan vinde seje præmier!

Udover Odense så kommer eventet også til andre Bilka’er – og du kan læse mere her samt se, hvornår Fortnite-eventet kommer til en Bilka tæt på dig.

Fortnite event for ungerne

Vinterferieoplevelser på Sjælland

1. Gratis danseundervisning for ungerne

Er dine unger vilde med at danse, så tag dem med til gratis danseundervisning på Dansekapellet, hvor de fra mandag til torsdag kan prøve kræfter med forskellige, seje dansearter – bl.a. kreativ dans, hip hop og break dance. Og det er helt gratis at være med – I skal blot møde op :o)

Læs mere på Dansekapellets hjemmeside lige her.

2. Arkæolog for en dag

Lad ungerne være (næsten ægte) arkæologer, når Lejre Museum i vinterferien den 18.-22. februar har arkæologiskole for familiens mindste. Her vil de blive klogere på, hvad det er, man som arkæolog kan finde i jorden, og hvad der sker med tingene, når de er gravet fri.

Læs mere om arkæologiskole på Lejre Museums hjemmeside lige her. 

Sjove oplevelser for ungerne i vinterferien

3. En verden af robotter

På Danmarks Tekniske Museum kan du og ungerne i vinterferien møde masser af robotter – blandt andet i robotværkstedet, hvor ungerne kan bygge seje børsterobotter, få robotter til at danse ved hjælp af farvekoder eller måske farvelægge deres egne robotter.

Så er ungerne vilde med robotter, så tag dem med til Danmarks Tekniske Museum – og læs mere lige her.

4. Brandmand for en dag

Drømmer ungerne om at være brandmænd og køre i brandbiler? Så kan de i vinterferien på Odsherred Brandmuseum prøve at være brandmand for en dag! På museet kan I nemlig opleve en lang række brandbiler med både udstyr og pumper – og flere af bilerne må I endda både røre ved og prøve!

Så vil ungerne prøve at være brandmand, så tag dem med til Odsherred Brandmuseum – og læs mere her.

Oplevelser i vinterferien for ungerne

God fornøjelse – og god vinterferie!

Billeder: Koldinghus / AU Foto og Science Museerne / Fortnite / Shutterstock

Kommentarer