Styr på ungernes skærmtid med en “skærmkontrakt”

Styr på ungernes skærmtid

Ungernes skærmtid

Er dine unger (også) vilde med at spille spil på telefonen og computeren eller se YouTube-videoer på tabletten? Så er du ikke den eneste, der har skærmglade unger!

For danske børn er så vilde med at bruge tid på mobilen eller iPad’en, at Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man begrænser mængden af skærmtid for familiens mindste. Men det kan være svært at sige nej, når ungerne igen igen spørger, om “de ikke nok liiiiige må spille spillet færdigt?” – og hvordan begrænser man så bedst ungernes skærmtid, så det bliver uden for mange konflikter?

En skærmkontrakt

Hjemme ved Louise, der er GoLittle-bruger, har de fundet på en ret sej løsning på sønnen 9-årige Simons skærmforbrug!

De har nemlig lavet en skærmkontrakt, der kort beskriver, hvornår og hvor længe Simon må bruge sin telefon, spille computer og se fjernsyn – samt hvad der venter ham, hvis han “sparer timer op” og ikke overskrider den aftalte tid: En hel lørdag, hvor han må spille alt det, han har lyst til!

Styr på ungernes skærmtid

Kontrakten er underskrevet at både Simon og af hans mor og far, og selvom den blot er få uger gammel, er Louise ikke i tvivl om, hvorfor det er en god idé:

“Simon har selv været med til at lave kontrakten og beslutte, hvad der skulle stå i den – og på den måde er han meget mere involveret, end hvis vi blot have taget en beslutning og trukket den ned over hovedet på ham.”

Del dit tip: Hvad gør I?

Vi synes, at skærmkontrakten er en ret sej idé! Og fordi vi hos GoLittle arbejder for, at ungerne skal lege mere med flere, så kunne vi godt tænke os at høre, hvad I gør hjemme ved JER for at at holde styr på ungernes skærmtid?

Del dine bedste tips med os og andre børnefamilier (med skærmglade unger) på vores Facebook-side lige her.

Go’ fornøjelse!

Kommentarer